Chamonix Mont Blanc je oblíbenou destinací lyžařů, vzhledem k tomu, že leží pod nejvyšší horou Evropy. Zkusili jsme to s obytným autem a zde máte naše poznatky…
Do Chamonix jsme dorazili pozdě večer a bylo nám řečeno, že se stáním je to zde pro karavany špatné. Večer začalo hustě sněžit, tak jsme zaparkovali na parkovišti poblíž Aquaparku, kde nebyla žádná zákazová cedule. Přespali jsme bez problémů a ráno bylo všude 50 cm sněhové nadílky. Vydali jsme se tedy lyžovat do obce o pár kilometrů výše Argentiere. Cestou jsme viděli parkoviště, kde bylo zaparkovaných cca 10 obytných automobilů. Cestou z lyžování jsme zastavili u nich, místa bylo dost. Soused angličan nám řekl, že tam stojí již 5 dní a neměli žádný problém. Do centra Chamonix je to odsud cca 750 m. Centrum města je opravdu pěkné s množstvím obchodů a barů. Pokud se vydáte do aquaparku, tak si pánové musí připravit pouze klasické elastické plavky, s kraťasovými budou vykázáni. Plavky si zde můžete zakoupit v automatu. Jsou opravdu nekompromisní.

Chamonix tedy můžeme doporučit celoročně pro obytné automobily bez problémů a pro obytné přívěsy spíše v létě. Pokud by se přívěs odpojil můžete vozidlo zaparkovat vedle a nikdo by s tím nejspíš neměl problém.

Toalety s vodou jsme poblíž neviděli. Přípojky elektriky zde nejsou je to jen parkoviště.

Web střediska: http://www.chamonix.com/welcome,0,en.html

České info: http://www.zimni-alpy.cz/francie/chamonix-mont-blanc/

 

Adresa a GPS na stání:

603 Route du Bouchet
74400 Chamonix-Mont-Blanc, France
45.92861,6.877329
 
 
 

Vážení zákazníci, ve dnech 29. - 30.3. a 1.4. bude naše provozovna uzavřena. Přejeme příjemné prožití velikonočních svátků.